劝学公园 Quanxue Park

Hangzhou/ 2018/ 28000 m²

The park is located in the southwest gateway of the Liangzhu New Town. Together with the new commercial complex and residential school, the neighborhood forms a new model living area. As an important outdoor living space, the park has a variety of functions, providing a variable and comprehensive activity space for surrounding residents and business people. The farm set up in the park serves as an outdoor classroom for the surrounding schools, integrating outdoor life with learning. At the same time, scientific cognitive walls, greenhouse and water-playing installations provide possibilities for children to learn the interrelationship between nature and knowledge and technology when they are playing. Consider the restrictions of space under the high-voltage tower, the entire park is presented in the form of a large-scale land art sculpture. 


公园位于整个良渚文化村区域的西南门户,和新建商业综合体以及住宅学校,共同形成了新型的示范生活区。公园作为其中重要的室外生活空间,兼顾多种功能需求,为周边居民及商业人流提供了可变且全面的活动空间。公园中设置的农场作为周边学校的室外课堂,扩展了学习的场景,让生活和学习相互融合。同时,科学认知墙、温室和戏水场地,都希望孩子们在游玩的时候,潜移默化的感受到自然与知识、科技的相互关系。由于高压线塔的限制,整个公园以大地雕塑的方式呈现,具有强烈的标示感的同时,草坡上,人们的玩耍、聚集等活动也融合在了公园的景色之中,成为特殊的景观意向。