Suzhou/ 2018/ 43000 m²

Wild Geese Back Here is a villa residential project located near Taihu Lake in Jinting Town, Suzhou. Among various theories explaining the origin of Taihu Lake, the Meteorite Impact Hypothesis is the most attractive one. Using the concept of this hypothesis, we organized the sequence of the lakeside green spaces, which become a series of spaces related to people's daily life.
Different forms have been taken into consideration when designing the water features, including falls, springs, reflecting pools and so on. The positions of the water features are placed according to the locations of the famous Six Ming Springs along the Taihu Lake. 

“雁归来”是位于苏州金庭镇太湖边的别墅住宅项目。
设计构思:太湖的成因有各种说法,太湖的“陨石冲击”假说格外有意思。湖滨绿地的设计就是利用这个假说组织,利用地形构成一系列和日常生活相关的空间。
以环太湖六大明泉与场地内六个水景节点做结合,水景的打造运用了跌瀑、涌泉、镜面等多种表现形式;并依照六大明泉的位置,布置到我们场地。

Copyright © 2019 Z+T Studio, Landscape Architecture   ICP证:沪ICP备17036610号