Yacht Club

Chengdu / 2018/ 8371m²   Photo:zhanghai                         

The Yacht club project overlooks the cloud Park at the other side of the lake. In the process of the project, the site boundary treatment, the relationship between the inside and outside of the building, materials and textures and other seemingly simple but actually tedious problems were mainly discussed. The stone waterscape at the entrance is a metaphor for a natural rock exposed by excavation, which is artificially twisted and flattened. The dark reflection of still water at the top indicates the car shop at the entrance. During the construction from 2017 to 2018, a lot of adjustments, including material selection, splicing and processing of stone materials were made to meet the actual cost.


游艇会所

成都 / 2018/ 8371m²   摄影:张海

游艇会所项目与云朵乐园隔湖相望,方案过程中主要推敲场地边界的处理,建筑内外的关系,材质和肌理等等看似简单实则繁琐的问题。入口处的石材水景暗喻一块被开挖暴露出来的自然山石,被人工扭转、削平,顶面深色的静水反光提示了入口的车行。项目从2017到2018年完成,过程中对石材的选料、拼接、加工的研究,对应现实的造价,做了很多调整。

Copyright © 2019 Z+T Studio, Landscape Architecture   ICP证:沪ICP备17036610号