Chengdu  / 2018/ 2000m²  Photo:zhanghai



Hanxu Yard is located at a narrow spot between the overpass and the lake with an area of only about 2,000 square meters. It is a leftover space left by a typical extensive landscape planning, which is under the pressure of huge size of the surrounding buildings on the site. As a waterfront plot, compared with the Cloud Park, it's not in the trail system around the lake, so it is relatively independent and self-contained. We positioned it a tranquil grove, using corridors, feature wall and a reflecting pool to create a small environment for solitude or relaxation.


涵虚园面积只有大约两千平方米,位于立交桥和湖面之间的局促位置,是典型的粗放式景观规划留下的边角余地(leftover)。周边的建筑物尺度巨大,对场地形成压力;同为滨水地块,相对于云朵乐园而言,这里并不在环湖步道体系里,所以相对独立、自成一体。我们将其定位于静谧花园,利用廊架景墙和倒影池等营造适合独处或休憩的小环境。


Copyright © 2019 Z+T Studio, Landscape Architecture   ICP证:沪ICP备17036610号